Inventate in scop de reabilitare, ghetele Kangoo Jumps ajută la reducerea impactului in timpul activităţii sportive cu până la 80% datorită sistemului revoluţionar IPS, un fel de mini trambulină inclusă pe gheată. Acestea au fost special concepute pentru a oferi o alternativă de antrenament pentru persoanele care nu pot participa la activităţi high-impact (alergare, sarituri, exercitii pliometrice) din cauza efectelor imediate şi pe termen lung ale impactului pe articulaţiile corpului.

Studiile ştiinţifice de la NASA arată că exerciţiul rebound este cel mai eficient, şi plăcut exerciţiu conceput vreodată.

Ghetele oferă o metodă sigură şi eficientă pentru dezvoltarea musculară, imbunatatirea sistemului cardiovascular, reducerea excesului de grăsime rapid şi în condiţii de siguranţă, inversarea sau încetinirea procesul de îmbătrânire, asigurând fermitate pielii, promovarea echilibrului postural ideale, cresterea densitatii osoase, combaterea stresului prin inducerea de euforie (eliberare de endorfini).


 

Conceptul revoluţionar Kangoo Jumps permite o libertate totală de mişcare. Acest produs elveţian, versatil, de înaltă calitate este uşor de folosit de către oricine, indiferent de vârstă (6-92 ani), oriunde, oricând şi pentru orice nivel de condiţie fizică.

Ghetele Kangoo Jumps (click aici) au fost iniţial concepute pentru alergare, pentru a ajuta la reducerea impactului asociat cu aceasta activitate.

Cea mai mare problemă pentru cele mai multe sporturi este forţarea excesivă a articulaţiilor din cauza impactului repetat. Limitele de antrenare sunt dictate de cantitatea de forţare acumulată asupra articulaţiilor din cauza impactului repetat. Pantofii sport de ultimă generaţie cu caracteristici de amortizare, cum ar fi cele mai noi modele de Nike sau Adidas pretind că reduc impactul. Cu toate acestea, niciunul dintre aceşti pantofi nu oferă protecţie semnificativă, deoarece aceştia nu prelungesc timpul de impact suficient de mult pentru a permite creierului şi muşchilor să reacţioneze la timp pentru a absorbi energia de impact.
Diferite studii ştiinţifice efectuate de către Institutul de Tehnologie al Federaţiei Elveţiene au comparat pantofii convenţionali de alergare şi ghetele Kangoo Jumps rebound. Acestea au demonstrat că sistemul de impact la protecţie (IPS) patentat al ghetelor Kangoo Jumps rebound nu numai că ajută la creşterea timpului de impact, dar reduc şi stresul de impact cu până la 80%, în timp ce protejează gleznele, genunchii, soldurile, regiunea lombară şi coloana vertebrală.

 

Ghetele oferă o metodă sigură şi eficientă pentru dezvoltarea musculară, imbunatatirea sistemului cardiovascular, reducerea excesului de grăsime rapid şi în condiţii de siguranţă, inversarea sau încetinirea procesul de îmbătrânire, asigurând fermitate pielii, promovarea echilibrului postural ideale, cresterea densitatii osoase, combaterea stresului prin inducerea de euforie (eliberare de endorfini).

Principiile medicale din spatele utilizării ghetelor Kangoo Jumps rebound:

 Exerciţiile rebound cresc capacitatea aerobă (transportul de oxigen la muşchi) şi grăbesc vindecarea.

 Conform legii lui Wolf (anatomist german, J. Wolf, 1836-1903), oasele şi ţesuturile moi la o persoană sănătoasă se vor adapta la sarcinile la care sunt supuse şi vor deveni mai puternice. Aceeaşi lege poate fi aplicată pentru utilizarea ghetelor Kangoo Jumps rebound: sarcina este aplicată fără efectul negativ al impactului, provocând o adaptare fiziologică pozitiva mai sigură şi mai eficientă.

 Circulaţia crescută ajută la scăderea inflamaţiei cauzate de accidentari.

 Timpul mai scurt de recuperare şi revenirea mai repede la antrenament scad rata de atrofie musculară.

 Exerciţiile rebound asigură ligamente mai puternice, mai elastice, contribuind astfel la prevenirea reaccidentării.
Bibliografie

MIRACLES OF REBOUND EXERCISE” NASA-AMES RESEARCH CENTER BIOMECHANICAL RESEARCH DIVISION,
MOFFETT FIELD, WENNER-GREN RESEARCH LABORATORY, UNIVERSITY OF KENTUCKY

G. GREMION, P.F. LEYVRAZ, E. MERCIER, K. AMINIAN " ATTENUATION OF IMPACT SHOCK DURING JOG: COMPARISON BETWEEN
CONVENTIONAL RUNNING SHOES AND KANGOO JUMPS“ SWISS FEDERATION INSTITUTE OF TECHNOLOGY, CLINICAL DEPARTMENT OF
ORTHOPAEDIC & TRAUMATOLOGY, DIVISION OF SPORTS MEDICINE CHUV LAUSANNE

 VANCE JASON AND MERCER JOHN A. “IMPACT FORCES DURING RUNNING IN A NOVEL SPRING BOOT” DEPARTMENT OF KINESIOLOGY,
UNIVERSITY OF NEVADA, LAS VEGAS

G. GREMION, P.F. LEYVRAZ, E. MERCIER, K. AMINIAN ” ATTENUATION OF IMPACT SHOCK DURING JOG: COMPARISON BETWEEN
CONVENTIONAL RUNNING SHOES AND KANGOO JUMPS REBOUND SHOES” SWISS FEDERATION INSTITUTE OF TECHNOLOGY CLINICAL
DEPARTMENT OF ORTHOPAEDIC & TRAUMATOLOGY, DIVISION OF SPORTS MEDICINE

ROBERT U. NEWTON, BRENDAN J. HUMPHRIES, & I. BARRY WARD ”REDUCING GROUND IMPACT FORCES DURING JOGGING : AN
EVALUATION OF SHOES WITH SPRINGS” CENTER FOR EXERCISE SCIENCE AND SPORT MANAGEMENT, SOUTHERN CROSS UNIVERSITY, LISMORE,
AUSTRALIA. 1995
.
.
◄ Înapoi
|
|
|
|
|
|